Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Team Fighting & Fitness Taekwon-Do
Gnesta & Flen

Taekwon-Do
Taekwon-Do är en modern, explosiv och dynamisk kampkonst med rötter i Korea. Den fick sitt namn 1955 då flera stilar i Korea beslöt att samlas under namnet Taekwon-Do. General Choi Hong Hi (1918-2002) var den drivande personen och ses som grundaren till kampkonsten. Mer om kampkonstens historia här.

Taekwon-Do bör inte förväxlas med t.ex. Karate, Kung-Fu eller andra kampkonster när den ska beskrivas. Taekwon-Do är en egen kampkonst vilken tränas som motion, självförsvar och sport. För alla östasiatiska kampkonster finns ändå några gemensamma beröringspunkter: Vikten av hövlighet, disciplin och strävan efter perfektion.

De fem grundstenarna inom Taekwon-Do är:

  • Grundteknik
  • Mönster
  • Redskapsträning (säck, päronboll, mitts etc)
  • Kamp  
  • Självförsvar

Dessa fem dimensioner tränas enligt Taekwon-Do-cirkeln här bredvid och utan inbördes ordning. Det finns alltid någon del som en kan förbättra därför är det så roligt att träna just Taekwon-Do.

Taekwon-Do betyder “foten och handens väg”. Lite närmare beskrivet ser det ut så här:
 
TAE = Fot/spark eller tekniker som utförs med fötterna/benen.
KWON = Hand/slag eller tekniker man utför med handen/näven.
DO = Ordet DO har en djupare innebörd om den väg utövaren vandrar och livsstil som den därigenom väljer (mer om filosofi här).
Taekwon-Do jorden runt
ITF Brussels; Difesa Sports, Helmond; RTK, Rio de Janeiro; Yuandao Pavillion, Beijing; Austria Tae-Kwon-Do Association ITF, Wien; De Silva Taekwon-Do, London.
Taekwon-Do präglas världen över av en god gemenskap som sträcker sig utanför nationella och religiösa gränser. Över hela världen har du möjlighet att träna Taekwon-Do i lokala klubbar – och du kan vara säker på att bli varmt välkomnad! Det är ett fantastiskt sätt att knyta nya vänskapsband!
 
Samarbetspartners