Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Team Fighting & Fitness Taekwon-Do
Gnesta | Flen | Hölö

Klubbens historia

Klubbens historia

IF Gnesta Taekwon-Do har funnits sedan slutet av 80-talet men under flertalet olika namn. Klubben grundades av Lars Wennberg och Krister Bolinder. Dessa personer var två framgångsrika utövare från Telje Taewon-Do Club. Träningen hölls redan på den tiden i brandstationens gymnastiksal. 1988 lämnade Lars över ansvaret till Krister samt Karin Sandberg. 1991 började dagens huvudinstruktör Markus Känngård i klubben som 12 åring. Under åren har klubben haft flera huvudinstruktörer men 2007 tog klubben ett stort steg och sökte medlemskap i Svenska Taekwon-Do Förbundets ITF-sektion och bröt all samarbete med andra organisationer. Träningen hålls sedan januari 2011 i egna lokaler i Gnesta ishall. Huvudinstruktör Markus Känngård förde därmed IF Gnesta Taekwon-Do in i en ny era av Taekwon-Do

Stort tack till 
Lars Wennberg, Krister Bolinder och Karin Sandberg som har försett oss med information.


Vi går nu in i en ny fas för att stärka vårt varumärke och samarbetet med våra närmsta klubbar med samma huvudinstruktör.


“Då jag har kämpat i denna klubb i sexton år ligger den mig väldigt nära hjärtat och tackar för allt stöd jag fått från föräldrar och medlemmar och inte minst min fästmö, utan all hjälp skulle vi inte ha kommit på fötter igen. Jag hoppas och tror på att Gnesta Taekwon-Do återigen kommer att bli en stark förening men med en betydligt sundare verksamhet.” (Citat från 2007) 
Markus Känngård

Ordförande och
huvudinstruktör IF Gnesta Taekwon-Do.


Klubbloggan genom åren

Klubbloggan genom åren

Klubben har tidigare använt sig av siluetten av tre av Gnestas mest kända byggnader. Bryggeriet, vattentornet och hotellet. Detta för att visa vår stolthet över vår lilla ort.
 Klubbmärket innehåller även Södermanlands landskapsdjur fiskgjusen, en atletisk rovfågel. Det engelska ordet för fiskgjuse är osprey och härstammar troligtvis från det latinska ordet ossifragus, som betyder benknäckare.

Föregångaren av ovan logga hade ett huvud av en en fiskgjuse samt en siluett av en yopchagi.

Fiskgjusen finns även idag med i vår  logga.

 
Samarbetspartners